Ajankohtaista

Tutustu tapahtumiin tästä!

Tutustu kylän ohjelmatarjontaan sivulla visitmathildedal.fi.

Tutustu myös verkkokauppaamme. Verkkokaupasta löydät konserttilippuja, lahjakortteja ja muita ohjelmapalveluja.

Ihmisiä vanhan ruukkirankennuksen edustalla kesällä Mathildedalissa.

Kyläelämää

Mathildedalin ruukkikylä henkii hyväntuulista kylätunnelmaa, jossa yhteisöllisyys on edelleen arkipäivää. Rouhea 1850–luvun ruukkimiljöö kätkee sisälleen modernin 140 asukkaan kyläyhteisön. Vapaa-ajan asukkaat moninkertaistavat asukasmäärän kesäisin. Kylän sydän on vanha tehdasalue, Mathildedalin Ruukkitehtaat, jossa hotellimme ja kahvilamme sijaitsevat.

Unelmista tuli totta ja uusi aika koitti kylään, kun Tuula ja Harri Gustafsson lähtivät 2003 kunnostamaan ja kehittämään aluetta kohti kulttuurimatkailua. Tähän heidän visioonsa ovat monet yrittäjät uskoneet ja lähteneet sen imussa toteuttamaan omia unelmiaan täällä Mathildedalissa.

Kävelijöiden opasteviitta Mathildedalin Ruukkitehtailla.

Mathildedal lautasella – ruokaa ja juomaa

Mathildedalin kylä tarjoaa makuelämyksiä pizzasta käsin tehtyyn suklaaseen.
Ravintola Ruukin Krouvi sijaitsee hotellin kanssa samassa rakennuksessa. Se tarjoaa lounasta ja á la carte annoksia lähituottajien raaka-aineista.
Mathildan Marinasta löytyy merihenkinen miljöö ja ruokalista. Satamaravintolasta avautuu upea näköala Halikonlahdelle.
Ravintola Terho on koko kylän olohuone, joka on tunnettu paikallisista oluista ja lankkupizzasta, sekä oman paahtimonsa kahvista.
Leipomo-ravintola Matildankartano on erikoistunut juurileipään ja menun tilalla on päivän ruoka-annos, joka vaihtelee sesonkien mukaan. Leipomosta voi ostaa myös juurileipää mukaan.
PetriS Chocolate kahvilassa voi nauttia käsin tehtyä suklaata ja leivonnaisia. Suussa sulavaa suklaata voi ostaa myös mukaan.

Korvapuusti sinisellä lautasella ja cafe latte kupissa.

Käy ostoksilla

Mathildedalin artesaanikylään ovat monet pientuottajat ja käsityöläiset löytäneet tiensä. Mathildedalin Ruukkitehtailta 50 m säteellä löytyy monia ihania puoteja.

Huldan Puoti on vanhan tavaran aarre aitta, jossa esineet ovat saaneet uuden elämän.
Kaarnalaiva on idyllinen paja, josta saa käsintehtyjä harjoja ja koreja.
Second Chance on erikoistunut naisten ja lasten vaatteisiin. Koko tuotanto tehdään kotimaassa aina suunnittelusta valmistukseen.
Ruukin Kehräämö on erikoistunut alpakkalankaan ja niistä valmistettuihin neuleisiin koko perheelle.
Ruukin Kutomossa kangaspuut paukkuvat ja niissä syntyy perinteisiä sisustustekstiilejä.
Design Jaana Kähönen vie kävijän aikamatkalle yhdistäen nykyteknologiaa printeissään. Mathildedalin kyläpanimon puodista löytyy oluen ystäville paikallisia juomia.
Ylempää kylästä löytyy Kyläpanimon Olutpuoti, josta voit hankkia paikallista olutta.

Kulttuuri ja aktiiviteetti nälkään

Mathildedal on yhdistelmä kulttuurihistoriaa ja aktiivista tekemistä sekä upeaa luontoa.

Ruukkipolku-kartta johdattaa omatoimisen matkaajan seikkailulle rakennusten hurmaavaan historiaan, joka avautuu vielä syvällisemmin oppaan mielenkiintoisten tarinoiden kautta. Kulttuurinälkäiset voivat hakea Ruukkipolku kartan hotellin vastaanotosta tai osallistua virtuaaliselle kierrokselle viereisestä kuvasta.
Historianäyttelyyn on koottu alueella vuosisatojen aikana valmistettuja koneita ja laitteita.
Mathildedalin kesäteatteri tarjoaa lupsakkaa ohjelmaa heinä-elokuussa, kesällä 2023 esitysvuorossa on Pikkupojat. Toteutuksesta vastaa Teatteri Provinssi.

Teijon kansallispuiston upeat polut lähtevät vajaan kilometrin päästä Hotel Mathildedalista. Meillä voit kokea luonnon luksusta omalla tavallasi omaan tahtiin. Retkeily upeassa kansallispuistossa on aina yhtä antoisaa; raikkaassa sateessa tai lämpöisessä auringon paisteessa. Teijon kansallispuiston jylhät maisemat houkuttelevat nauttimaan rauhallisesta luontonäytelmästä. Karttoja ja reittivinkkejä saa hotellin vastaanotosta tai Teijon Luontokeskuksesta, Matildanjärven rannalta. Täällä puun halaaminen on sallittua!

Mathildedalin Keskuspuisto tarjoaa aktiivista tekemistä tenniksestä tai padelista kiinnostuneille. Adventure Golf sopii koko perheen viihdykkeeksi. Maastopyöräily ja Fat Bike pyöräily ovat suosittuja ja pyöriä voi vuokrata useasta paikasta kylän tuntumassa Teijon kansallispuistosta/Natura Viva tai Kirjakkalan Ruukkikylästä. Meri-Teijo Bike Park vuokraa pyöriä, ja siellä voi myös harrastaa alamäkipyöräilyä. Perinteisiä ”mummo” –pyöriä on tarjolla maksutta hotellin vastaanotossa. Meri-Teijo Golf sijaitsee 2 km päässä.

Vesiliikuntaa, soutelua, melontaa ja SUP-lautailua, voi harrastaa usealla Teijon kansallispuiston järvellä ja merellä. Välineitä vuokraavat Teijon kansallispuistossa Natura Viva ja Kirjakkalan Ruukkikylä, sekä merellä Mathildan Marina.

Illan voi päättää rentouttaviin löylyihin järven tai meren rannalla. Vuokrattavat saunat löytyvät Teijon kansallispuistosta, Natura Viva tai Mathildan Marinasta.

Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista, konserteista, näyttelyistä, aktiviteeteista ja työpajoista löytyy FB: visitmathildedal tai visitmathildedal.fi

Saapuminen Mathildedaliin

Mathildedal sijaitsee eteläisessä Salossa noin 75km päässä Turusta ja 145km Helsingistä.

Mathildedaliin pääsee ympäri vuoden autolla. Kesäaikaan kylään pääsee myös veneellä. Satama sijaitsee aivan palveluiden vieressä. Arkipäivisin Mathildedaliin kulkee paikallisbussi, Paikku, Salosta. Kesäaikaan Paikku on ilmainen. Paikun aikataulut löytyvät täältä. Julkisilla pääsee Saloon sekä Turusta että Helsingistä.

Mathildedalin satama, jossa kaksi iso alusta.

Mathildedal-paketit

Tutustu Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan. Kylä edustaa 1800 – luvun ruukkia punamulta taloineen, kartano-miljöineen ja vanhoine tehdas-rakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä.

Nauti perheen tai ystävien kesken yksityinen piknik hetki yhdessä alpakoiden kanssa alpakkatarhassa!
Alpakkapiknik sisältää:

Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla.

Matkaa 1800 -luvun ruukkielämään. Aisti Mathildedalin kyläidylli, yhteisöllisyys, vanhat rakennukset ja aito rauha. 

Paketti sisältää:

Teijon kansallispuistossa voit kokea Suomen luonnon monimuotoisuuden ja ruukkitoiminnan muovaaman maiseman.

On paketti sinulle, joka nautit rauhallisista metsäkävelyistä, kauniista maisemista ja rouheasta ruukki-idyllistä. Linnunlaulu, nuotion tuli ja kiireettömyys on läsnä kaikkialla.